od 90 €
Zapraszamy Was na prawdziwy Włoski obiad, który wspólnie przygotujemy. Włoskie robienie makaronu lub risotto z sezonowymi dodatkami i pasją!
Podczas tego dnia czeka na Was dużo smaku i dobrej zabawy!
Czas spędzimy z jajkami, pszenicą i wałkiem. Będziemy ugniatać własnymi rękami babcine lasagne, gnocchi, ravioli.
Na koniec zrobimy fantastyczne tiramisu.
Wszystko połączone z degustacją win Bardolino i Valpolicella.
Przeżycie przeznaczone jest dla grup do 8 osób i trwa do około 4 godzin (na miejscu).
Harmonogram można ustalić wspólnie rano. Uczestnicy oprócz przygotowania makaronu lub risotto, deseru wspólnie konsumują swoje dania.
Przygotowanie wybranego menu odbywa się wspólnie w wyposażonej kuchni, ale każdy ma własne narzędzia i pod kierunkiem „kucharza” przygotowuje i gotuje.
Potem wszyscy razem jedzą. Każdemu menu towarzyszy kieliszek dobrego czerwonego wina z denominacji Valpolicella lub Bardolino (można będzie je też kupić na końcu)
Menu można wybierać, ale generalnie są to dania tradycyjnej kuchni włoskiej. Te bardzo popularne, ale które również reprezentują doskonałość smaku:
* lasagne / fettuccine / jajeczne tagliolini, gnocchi ziemniaczane, orecchiette jako pierwsze dania z sosem sezonowym;
Alternatywnie, uczestnicy śledzą przygotowanie risotto i jedzą je razem po ugotowaniu.
* Jako deser przygotowują małe porcje tiramisu.
Na koniec każdy uczestnik zabierze do domu przygotowane przepisy.
Kurs gotowania odbędzie się w przytulnej dedykowanej kuchni w Valpolicella lub Valdadige.
4 max 8 osób
17 - termin zajęty